Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB'nin ev sahipliğinde düzenlenen uluslararası konferansa canlı bağlantı ile katıldı.

6 Şubat'ta Türkiye'nin insanlık tarihinin en büyük afetlerinden biriyle sarsıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı bölgede 9 saat arayla meydana gelen iki şiddetli depremin 14 milyon vatandaşın yaşadığı 11 ilde çok ciddi yıkıma ve can kaybına yol açtığını bildirdi.

Devletin ilgili tüm kurumlarının yanı sıra belediyeler, sivil toplum kuruluşları, gönüllülerin bölgede canla başla çalıştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hasar tespit çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi. Erdoğan, deprem bölgesindeki 11 ilde yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı, artık kullanılamaz hale gelen bina sayısının 298 bine, buralardaki bağımsız bölüm sayısının ise 876 bine vardığını belirtti. İlk hesaplamalara göre depremin yol açtığı yıkımın maliyetinin yaklaşık 104 milyar doları bulacağının anlaşıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çapta bir afetle ekonomik durumu ne olursa olsun hiçbir ülkenin tek başına mücadele etmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.