Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da Büyükdalyan Konteyner Kenti'nde depremzedelerle iftar yaptı. İftarın ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, 'Deprem turisti gibi buraya gelip fotoğraf çekip gidenlerden olmayacağız. Siz yas tutarken kendi ihtiraslarının peşinden koşanları Allah'a havale ediyoruz. Bu tuzu kurulara milletimiz yakında hak ettikleri dersi verecektir.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

Kadim kültürümüzde de Ramazan 11 ayın sultanı olarak hürmet görür. Hatay ile birlikte 11 ilimizi vuran depremin acısı 85 milyon olarak hepimizi etkiliyor. Nerede olursak olalım kalplerimiz siz depremzedelerimizle birlikte atıyor. Deprem turisti misali arada bir uğrayıp fotoğraf çektirdikten sonra sırra kadem basanlardan değiliz. Seçimler elbette önemlidir ama deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın meseleleri bizim en öncelikli gündem maddesidir. Sizler huzura ermeden bize durmak, dinlenmek haramdır. Siz kardeşlerimizin yükünü bir nebze hafifletebilmek için canla başla çalışıyoruz.

Deprem turisti gibi buraya gelip fotoğraf çekip gidenlerden olmayacağız

Seçimler elbette önemlidir ama deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın meseleleri bizim en öncelikli gündem maddesidir. Sizler huzura ermeden bize durmak, dinlenmek haramdır. Siz kardeşlerimizin yükünü bir nebze hafifletebilmek için canla başla çalışıyoruz. Bakanlarımız zorunlu haller dışında neredeyse bölgeyi hiç terk etmedi. Hiçbir ayrım yapmadan mağduriyetleri gidermenin yollarını arıyoruz. Depremlerde en çok yıkıma uğrayan 7 ilimizi ve ilçelerimizi kardeş belediye ilan ettik. Hatay'ı da 94 AK belediyemize emanet ettik.

Belediyelerimizin başkanları ve ekipleriyle depremin ilk gününden beri Hatay'da nasıl özveriyle çalıştıklarını sizler gayet iyi biliyorsunuz. Rabbim yardıma koşan herkesten razı olsun diyorum.

Deprem turisti gibi buraya gelip fotoğraf çekip gidenlerden olmayacağız. Siz yas tutarken kendi ihtiraslarının peşinden koşanları Allah'a havale ediyoruz. Bu tuzu kurulara milletimiz yakında hak ettikleri dersi verecektir.

Seçimler elbette önemlidir ama deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın meseleleri bizim en öncelikli gündem maddesidir. Sizler huzura ermeden bize durmak, dinlenmek haramdır. Siz kardeşlerimizin yükünü bir nebze hafifletebilmek için canla başla çalışıyoruz.

Bakanlarımız zorunlu haller dışında neredeyse bölgeyi hiç terk etmedi. Hiçbir ayrım yapmadan mağduriyetleri gidermenin yollarını arıyoruz.

Sağda solda laf yapanlara bu milletin gücünü ve kudretini göstereceğiz

Depremlerde en çok yıkıma uğrayan 7 ilimizi ve ilçelerimizi kardeş belediye ilan ettik. Hatay'ı da 94 AK belediyemize emanet ettik.

Belediyelerimiz Hatay'ı hiç terk etmedi. Bu kenti yeniden ayağa kaldırmak için zamanla yarışıyorlar. Depremin ilk günlerinden beri belediyelerimizin ne kadar özveriyle çalıştıklarını sizler iyi biliyorsunuz.

Çadır kent, konteyner kent ve prefabrik kentlerin kurulumu sürüyor. Sizleri bir an önce kalıcı konutlara kavuşturacak çalışmaları da ihmal etmiyoruz. Ortada elle tutulacak eserleri olmadığı halde sağda solda laf yapanlara bu milletin gücünü ve kudretini göstereceğiz

Bahar ve yaz aylarını en iyi şekilde değerlendirmek suretiyle şehirlerimizin yeniden inşası yolunda önemli mesafe almak istiyoruz.