Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı'nın kapanışında bir konuşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve büyük yıkıma sebep olan depremler için 'Yeni bir miladın başlangıcı haline getireceğiz.' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

Pratik ve sonuç odaklı hareket etmemiz gerekiyor

Tarihimizin en ağır can kayıplarından ve yıkımlarından biri olan 6 Şubat depremlerini afetler konusunda yeni bir miladın başlangıcı haline getireceğiz. Türkiye'yi, dünyanın afetlere karşı en hazırlıklı ve afetler sonrasında en hızlı ve etkili tepki verebilen ülkesi haline getirmekte kararlıyız. Aynı anda pek çok riskle mücadele eden bir ülkeyiz. Daha süratlı, pratik ve sonuç odaklı hareket etmemiz gerekiyor.

Tüm hocalarımızdan aktif rol almanızı istiyorum

Kentsel dönüşümde önümüze çıkan engeller bile bu dersin kolay kolay alınmadığını gösteriyor.

11 vilayette başımıza gelen depremlerden sonra, gerek 11 ilimizde gerek 81 ilimizde atacağımız planlama ve yeni projelendirmeyle birlikte şehirler ve köy evleri, hepsiyle birlikte bir adım atalım.

Tüm hocalarımızdan bize destek olmanızı, çalışmalarda aktif rol almanızı istiyorum.

Bu kayıtlar üzerinde çalışmamızı yapacağız

Türkiye'nin özellikle afet meselesini tek tek başlıklar yerine bir bütün olarak görme, değerlendirme, tedbirini alma ve sonuçlarıyla mücadele etme seviyesine ulaşmıştır. Aynı anda pek çok riskle birlikte mücadele etmek mecburiyetinde olan ülkeyiz. Bu toplantıda yaklaşık 110 gerek siyasetçi, gerek bilim adamları bir arada olduk. Ve bütün yapılan açıklamalar hepsi kayda alındı. Bu kayıtlar üzerinde çalışmamızı yapacağız.

Bu çerçevede ilk yapacağımız işlerden biri Cumhurbaşkanlığı bünyesinde halihazırda 9 tane olan politika kurullarına 10. olarak Afet Yönetimi Politikaları Kurulu'nu eklemek olacaktır. Böylece tüm çalışmaların Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yakından takibini yapma ve gerektiğinde müdahil olma imkanını bulacağız.