Barcelona'dan sonra Meksika ekibi UNAM'a imza atan futbolcu için kulüp, cinsel saldırı suçlamalarının ardından sözleşmesini hemen feshetmişti. Suçlamaların ardından 2017'de dünya evine girdiği eşi Joana Sanz, boşanma talebini avukatına iletti.

Cezaevinde ilgi fazla

Suçlamaların ardından cezaevinde kalan futbolcu için ilgiyle karşılandığı hatta imza dağıttı iddia edildi.

'Masumiyetim için mücadeleye devam edeceğim'

Mektuba eşi ve çocuklarına olan sevgisinden başlayan futbolcu, şöyle dedi:

'Sevgili Joana, neredeyse sekiz yıl büyük bir sevgi, şefkat, saygı ve karşılıklı ilgiyle geçti. Özellikle seninle son yıllarda her şey daha kolay ve daha keyifli görünüyordu. Sen ve çocuklarım, Dani Filho ve Victoria, hayatımda başıma gelen en güzel şeydiniz. Bunca yıl birbirimize eşlik ettik. Birbirimizin hayatını güçlendiriyor ve besliyoruz. Şimdi, bu zor anlarda, kararından pişmanım ve hayatın seni tekrar sevmem için bize bir şans daha vermesini diliyorum. Yaşamakta olduğumuz haksız durumun yarattığı acıyı anlıyorum ve tüm baskılara dayanamamanızı anlıyorum. Suçlandığım gerçekler bana ve hayatıma yön veren değerlere yabancı: sevgi, saygı ve çaba. Masumiyetimi tüm dünyaya göstermek için her zaman olduğu gibi yanımda olanların da desteğiyle mücadele etmeye devam edeceğim.'

Dani istedi cezaevi değiştirildi

20 Ocak'ta gözaltına alınan ve aynı gün içerisine mahkemeye sevk edilen ve kefaletsiz tutuklama kararı ile cezaevine gönderilen Alves, sevk edildiği hapishanede güvenliğinden endişe duyduğu ve bu sebeple bulunduğu hapishaneyi değiştirmek istediği kaydedildi. Brains 1 hapishanesinde 200 kadar mahkumla beraber olan, ve duş gibi pek çok ortak alana sahip olduklarını belirtilen futbolcunun bu talebi hızlıca gerçekleştirildi.