Altılı Masa toplantının ardından bir açıklama yayınlayarak Pazartesi günü adayın açıklanacağını bildirdi. Açıklamada, ortak cumhurbaşkanı konusunda anlaşmaya varıldığı belirtilerek, 'Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.' ifadelerine yer verildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Deniz Demir başta olmak üzere Yunus Emre, Murat Emir, Mahir Polat gibi CHP'liler, yaptıkları paylaşımlarla Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan etti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun videosunu paylaşıp, 'Başlıyoruz, başlıyoruz, başlıyoruz' notunu düşen CHP'li isimler daha sonra bu tweetleri kaldırdı.

CHPLİLER ADAYI RESMEN AÇIKLADI

Toplantının ardından muhalefet cephesinde hareketli saatler yaşanırken, Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir'in yanı sıra Yunus Emre, Murat Emir, Mahir Polat gibi CHP'li isimlerden dikkat çeken bir paylaşım geldi. CHP'liler Twitter hesabından Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının yer aldığı bir video yayınlayarak adaylığını ilan etti. Videoya, 'Başlıyoruz, başlıyoruz, başlıyoruz' notunu düşen CHP'liler kısa süre sonra paylaşımlarını sildi.