CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda sel felaketi ve istifa eden Hatay Valisi Rahmi Doğan hakkında açıklamalar yaptı.

Özel açıklamarında AKP iktidarını eleştirdi.

İşte o açıklamalar:

'Bir sel felaketi yaşanıyor. Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya başta olmak üzere deprem bölgesindeki hemen her il tehdit altında. Şu ana kadar 5 vefat, 6 da kayıp var. Kayıpların bir an önce bulunmasını temenni ediyoruz. Acının üstüne gelen bu acıya hakikatten artık tahammül kalmadı. Biz, CHP Grubu olarak, Adıyaman Milletvekilimiz Abdurrahman Tutdere ve Şanlıurfa Milletvekilimiz Aziz Aydınlık'ın yanı sıra Balıkesir Milletvekilimiz Ensar Aytekin, Gaziantep Milletvekillerimiz İrfan Kaplan ve Bayram Yılmazkaya, İzmir Milletvekilimiz Ednan Arslan ve Manisa Milletvekilimiz Bekir Başevirgen'den oluşan 7 kişilik bir heyeti bölgeye yolladık.

MADEM İYİ VALİLİK YAPIYORSUN HATAY'I NEDEN BIRAKIYORSUN

Milletvekilliğini hak edecek kadar iyi valilik yapıyorsan Hatay'ı niye yalnız bırakıyorsun? İyi yapmadıysan nasıl böyle bir göreve talip olabiliyorsun? İdari tutarlılık var. Recep Tayyip Erdoğan'ın 100 bin ilan edilen 300 bin Covid vakasını yönetemediği ülkede, 300 bin kişinin öldüğü ülkede, 48 bin depremdeki resmi kaybımıza, son yıl 334 kadın cinayeti, bin 843 iş cinayetine, Soma'da ölen 301 madenciye rağmen 'İnşallah milletimize mahcup olmayacağız' diyen biri cumhurbaşkanlığına adaysa, idari tutarlılık gereği Hatay Valisi de milletvekili adayı olur. Bu düzende bu mümkün. Bu düzeni değiştireceğiz.'