CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Özkoç basın toplantısında Erdoğan'a bomba sözler söyledi.

Özkoç, onlar bundan vazgeçecekler mi? Hayır vazgeçmeyecekler. Ama hükümet, huylu huyundan vazgeçecek mi? Hayır vazgeçemeyecek. Neden? Çünkü onun mantığı başka türlü çalışıyor. Depremde yıkılmış, dara düşmüş vatandaşlarımıza çadır dağıtması gereken Kızılay, çadır satan Kızılay konumunda. Yetiyor mu, yetmiyor. Bir de hiç utanmadan, yüzü kızarmadan çıkıyor televizyonlara konuşuyor. Peki, milletimiz buna isyan etmiyor. O sırada başka bir ses yükseliyor. Helallik sesi. Bakalım neye helallik verecekmişiz…

Kızılay için toplanan yardımlar bunların maaşlarına gidiyor

Üç, dört yapıyla yönetilebilecek Kızılay, hatta tek yapıyla yönetilebilecek Kızılay, üç, dört tane şirketin haricinde 11 şirket kurmuş. Yani temelde üç, dört şirket var; yetmemiş o 11 tane kurmuş. 11 şirkette 11 genel müdür atamış. Holdingin bir yönetim kurulu var. Yönetim kurulu, Kerem Kınık Kızılay Başkanı, İlyas Haşim Çakmak ve devam ediyor. Şimdi bakın, Kızılay Yatırım ve Yönetimi; CEO İlyas Haşim Çakmak, Kızılay Yatırım CMO'su Zeynep Meltem Özeker, Kızılay Yatırım CFO'su Erdal Dursun, Kızılay Bakım Müdürü, Kızılay Biyomedikal Müdürü, Kızılay Çadır Tekstil Müdürü, Kızılay Etki Yatırım Müdürü, Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sanayisi Portföy Genel Müdürü, Kızılay İçecek Genel Müdürü, Kızılay Kültür, Sanat Genel Müdürü, Kızılay Lojistik Genel Müdürü, Kızılay Sistem Yapı Genel Müdürü, Kızılay Teknoloji Genel Müdürü… Paralar, paralar… Kızılay için toplanan paralar, yardımlar işte bunların huzur haklarına, maaşlarına gidiyor.

Kul hakkı da öyledir

Yönetim kurullarının değişmeyen iki tane ismi var. Kerem Kınık, İlyas Haşim Çakmak. Her yönetim kurulunda muhakkak var. Her yönetim kurulunda muhakkak paylarını alacaklar. Ticaret ve sicilde Kızılar ARGE'de varlar. Başka nerede varlar? Kızılay Yatırım Holding AŞ'de Kerem Kınık, İlyas Haşim Çakmak var. Kızılay Kültür ve Sanat AŞ'de Kerem Kınık, İlyas Haşim Çakmak var. Kızılay İçecek Sanayi ve Ticaret AŞ'de var. Bir yerden nasiplenmek yetmiyor. Nasip bilirsiniz bizim dinimizin güzel bir sözcüğüdür. Herkes nasibini alır. Helallik de öyledir aslında. Aslında da kul hakkı da öyledir. Bizim inancımızın terimleridir.

Erdoğan para olmazsa senin gözlerin görmez

Nasibinizi gerçekten alırsınız ama bunlar milletin nasibinden çalanlardır bunlar. Bunları o görevlere getirip de bir yardım kuruluşunu anonim şirket yapıp, müdürler atayıp milletin nasibini çalanlardır bunlar. İşte o yüzden birisi kalkıp da bunlara göz yuman, bir şirket haline dönüşmesini sağlayan Recep Tayyip Erdoğan, sen diyorsun ya 'milletimizle gönül bağı ile bağlı olmayanlar hasbi muhabbetimizi anlayamazlar.' Senin hasbi muhabbetini biliriz. Senin gönülden, hasbiden kastın odur. Gönülden muhabbetin parayla çalışır. Para olmazsa senin gözlerin görmez. Senin gözbebeğinde dolar işareti vardır. Sen milletin derdine yanmazsın. Sen milletin inancını sömürürsün ancak.