Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce CHP ve İYİ Parti'ye ittifak çağrısı yapmıştı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan İnce'nin sözlerine yanıt geldi.

Altay, Muharrem İnce'nin CHP'nin öz evladı olduğunu belirterek 'İnce'nin kamuoyunun kendisinden beklediği noktaya evrileceğini düşünüyorum. İnce Türkiye'yi riske edecek Türkiye'ye temiz siyasetin gelmesini engelleyecek bir faaliyetin çabanın içinde olmayacaktır diye umuyorum' dedi.

Altay'ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde;

'Çözülmeli, mutlaka çözülmeli. Sayın İnce benim 22 yıllık arkadaşım. Birlikte görev yaptık TBMM'de 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2 ay et tırnak gibi yapışık kardeş gibi birlikte gezdik. Çok yetenekli birikimli başarılı bir kardeşimiz arkadaşımız. Özgür Özel'in söylediği doğru. Sayın İnce CHP'nin öz evladıdır şüphesiz ki.

Dolayısıyla ben sayın İnce'nin de evet her siyasetçi kendisine göre farklı çıkışlar yaparken gerekçeler bulabilir. Gerekçelerinin haklı olduğu yönleri vardır. Haksız olduğu yönleri vardır. Bunlar ayrı. Ama şimdi derdimiz ne sayın İnce'ye ne de sayın Kılıçdaroğlu'na bir koltuk değil derdimiz Türkiye.
Derdimiz; temiz toplum, temiz siyaset, temiz devlet, temiz yönetim. Bu noktada ben İnce'nin kamuoyunun kendisinden beklediği noktaya evrileceğini düşünüyorum, öngörüyorum. Bekliyorum. Umarım da öyle olur öyle de olacaktır. İnce Türkiye'yi riske edecek Türkiye'ye temiz siyasetin gelmesini engelleyecek bir faaliyetin çabanın içinde olmayacaktır diye umuyorum.'