DOLAR

39,7745$% 0.03

Created with Highcharts 8.2.2
EURO

46,5718% 0.33

Created with Highcharts 8.2.2
GRAM ALTIN

4.259,86%0,00

Created with Highcharts 8.2.2
ÇEYREK ALTIN

6.950,00%0,00

Created with Highcharts 8.2.2
TAM ALTIN

27.713,00%0,01

Created with Highcharts 8.2.2
BİTCOİN

4284565฿%1.81389

Created with Highcharts 8.2.2
a

Celal Şengör, Atatürk'ü anlatırken gözyaşlarına boğuldu

Celal Şengör, katıldığı canlı yayında köy enstitülerini anlattı. Şengör, Atatürk'ün Selanik'i göremediği anları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Prof. Dr. Celal Şengör, Halk TV’de Serhan Asker’in sunduğu Görkemli Hatıralar programına konuk oldu. Şengör, Atatürk’ü anlattığı programda gözyaşlarını tutamadı. 

Celal Şengör’ün duygusal anlar yaşayarak yaptığı konuşma şu şekilde:

Bakın benim iki dedem, “Biz vatan kaybetmiş insanlarız. Atatürk bize bir vatan hediye etti. O vatana sahip çıkalım” derdi. Bakın biz bu vatanı bu çocuklara bırakacağız. Anneler babalar unutmayın Atatürk’ü hatırlayın, hatırlatın. Biz bu vatanı ne şartlarda kazandık. Vatanımızı içinde kaçılan değil, özlenen bir yer haline getirelim.

Bir sürü kafasız yüzünden biz gençlerimizi kaybediyoruz. Benim hocam hademenin oğluydu. Benim hanımım onu ne zaman görse “İngiliz Lordu” gibi derdi. Ben onunla konuşurdum. “O Atatürk bize burs verdi bizi okuttu. O bize bu vatanı cennet gibi bıraktı” derdi.

Atatürk “İktisadi ve kültürel bir gelişmeyle taçlandırılmamış zafer boş zaferdir. Bize Kültür Müdürlüğü lazımdı” demiş bir lider Atatürk. Atatürk’ün dedikleri hayat ansiklopedisi gibi. Çünkü Atatürk, Anadolu köyünün ne halde olduğunu biliyor. Bizimkiler Türk olduğunu hatırlamıyor. O köylerin ne halde olduğunu biliyordu. Anadolu halkının karnı kurtçuklarla doludur. O kurtçuk insanı yer bitirir. O kadar çok sakat, hasta vardır ki oralarda. Anadolu insanının ne halde olduğunu bilen bir liderdi. Türk olduğunu bilen bir liderdi.”

YORUMLAR

s


En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kahramanmaraş'ta korkuta deprem! AFAD açıklama yaptı

HIZLI YORUM YAP