CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, tv100 ekranlarında Candaş Tolga Işık'ın konuğu oldu. Kaftancıoğlu yaptığı açıklamalarda HDP ve CHP arasındaki iletişim ve Altılı Masa'nın tavrına dair soruları yanıtlarken PKK terör örgütüne dair bakışlarını da net olarak ifade etti.

Kaftancıoğlu'nun konuya ilişkin açıklamaları şöyle:

CHP HİÇ KİMSEYLE PAZARLIK İÇİNDE OLMAZ

Candaş Tolga Işık'ın 'Önceki gün Çanakkale'deki Nevruz kutlamalarında Öcalan'a özgürlük isteyeceklerine kadar net bir ifade dile getirdiler. Öcalan'ın bırakılmasını isteyeceğiz' dediler. CHP, pazarlığın içinde olur mu?' sorusuna yanıt veren Canan Kaftancıoğlu, 'CHP hiç kimseyle pazarlık içinde olmaz. Ben HDP'nin demokrasiden yana tutum sergileyeceğini düşünüyorum, inanıyorum ya da inanmak istiyorum. Ama ben HDP'nin de en azından CHP'nin de pazarlıkla masaya oturmayacağını ve böyle bir süreç yönetmeyeceğini biliyorum' dedi.

'PKK BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR, BUNU BEN MASAYA GÖTÜRMEM' DER

Candaş Tolga Işık'ın 'PKK terör örgütüyle ilgili HDP'nin ve CHP'nin görüşü neredeyse 180 derece farklı. CHP çok net terör örgütü diyor, HDP ise öyle bir şey söylememeye çalışıyor. Bu masaya gelirse ne olur?' sorusuna yanıt veren Kaftancıoğlu, 'Eğer HDP, CHP'ye 'PKK terör örgütü değildir konusunu masaya getirin' derse CHP Genel Başkanı'nın tavrı çok net olur 'PKK bir terör örgütüdür, bunu ben masaya götürmem' der' şeklinde yanıt verdi.