Üç aylara girdiğimiz şu günlerde kandil günlerine ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenler bugün kandil mi, bugün ne kandili, Regaip Kandili ne zaman? şeklindeki sorulara yanıt aramaya devam ediyor. En güzel, uzun-kısa ve resimli kandil mesajları da müslümanların birbirine kandil kutlamak için arattığı içeriklerden bazıları.

BUGÜN KANDİL Mİ, BUGÜN NE KANDİLİ?

Bugün kandil mi, bugün ne kandili gibi soruların yanıtları ve tüm detaylar şöyle;

BUGÜN KANDİL Mİ 26 OCAK?

Bugün kandil günüdür. Yılın ilk kandili 26 Ocak 2023 Perşembe gecesi idrak edilecek.

REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN?

Yılın ilk kandili Regaip Kandili Perşembe gecesi idrak edilecek. Milyonlarca vatandaş ellerini semaya açacak, dualarını edecek, namaz ibadetlerini yerine getirecek. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan dini günler takvimi bilgilerine göre, senenin ilk kandili olan Regaip Kandili, her yıl Recep ayının ilk perşembesini cumaya bağlayan gece idrak edilmektedir.

2023 Regaip Kandili mesajları bugünün en çok araştırılan konuları arasında ilk sırada yer alıyor. İslam dünyası için büyük öneme sahip üç aylardan recep ayının ilk perşembe gününü cumaya bağlayan gece idrak edilen Regaip Kandili, 'rahmet ve bereket gecesi' olarak kabul ediliyor. Uzaktaki akraba ve dostlarının kandil gecesini kutlamak isteyen vatandaşlar, 2023 Regaip Kandili mesajlarını araştırıyor. İşte, en güzel, uzun-kısa ve resimli kandil mesajları...

RESİMLİ KANDİL MESAJLARI 2023

Bu mübarek gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanması, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi, birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını dilerim.

Regaip gecesi, duaların geri çevrilmediği bir gecedir. Bunu fırsat bilerek bu gece dualarımızı eksik etmeyelim. Regaip Kandiliniz mübarek olsun.

Regaip Kandili kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyamızın aydınlanmasına vesile olan bir gündür. Bu günü layıkıyla yaşamak dileğiyle. Regaip Kandiliniz mübarek olsun.

Tefekkür ve şükür vesilesi olan bu mübarek günde dualarımızın kabul olması dileğiyle...Kandiliniz mübarek olsun

Bugünün hepimiz için ruhani bir arınma sağlaması dileğiyle...Kandiliniz mübarek olsun

Anlam ve gönül dünyamıza ışık tutan Regaip Kandili hepimiz için mübarek olsun

Üç Aylar; Müslümanın ruh şöleninin başlangıcıdır. Recep ve Şaban kurulacak gök sofrasının habercisidirReceb-i şerifin bir gün başında, bir gün ortasında ve bir gün de sonunda oruç tutana, Receb'in hepsini tutmuş gibi sevap verilir. Hayırlı Kandiller.

Yaratana daha derin bir şükür imkanı bulacağımız Regaip Kandiliniz mübarek olsun.