Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan yeni karara göre Ayşe Hilal Sayan Koytak Dışişleri Bakanlığı'ndaki Bilgi Teknolojileri (BTK) Genel Müdürlüğü'ne atandı. Koytak'ın AKP'li eski bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın kardeşi olduğunun ortaya çıkması tepkiyle karşılandı. Birçok vatandaş Ayşe Hilal Sayan Koytak kimdir? Ayşe Hilal Sayan Koytak kimin kardeşi? Fatma Betül Sayan Kaya kimdir? Ayşe Hilal Sayan Koytak eşi kim? Ayşe Hilal Sayan Koytak nereye atandı? Ayşe Hilal Sayan Koytak nereli? sorularını sormaya başladı. İşte tüm sorularınızın cevabı...

Ayşe Hilal Sayan Koytak kimdir?

Ayşe Hilal Sayan Koytak, AKP'li eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın kız kardeşi. 2005'te AKP Dış İlişkiler Başkanlığı'nda danışmanlık yapmaya başlayan Koytak, 2008'den 2014'e kadar Erdoğan'ın dış politika danışmanlığını yürüttü. 2014'te başbakanlık müşavirliğine getirildi, 2016'da da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda müsteşar yardımcısı oldu. 2017'de Kuveyt'e büyükelçi olarak atanan Koytak, Haziran 2022'de Cumhurbaşkanı kararıyla merkeze alınmıştı.

Ayşe Hilal Sayan Koytak Eğitimi

İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde lisans, Duisburg-Essen Üniversitesi Bilgisayar ve İletişim Mühendisliği Bölümü'nde lisans ve yüksek lisans yapmıştır.

Ayşe Hilal Sayan Koytak Akademik Kariyeri

2003-2005 yılları arasında Siegen Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır.

Ayşe Hilal Sayan Koytak Siyasi ve Mesleki Kariyeri

2005 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Dış İlişkiler Başkanlığı'nda başladığı Danışmanlık görevini 2008 yılına kadar sürdürmüştür. 2008-2014 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dış Politika Danışmanı olmuş, 2014-2016 yılları arasında Başbakanlık Müşaviri, 2016 yılında kısa bir süre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Kız kardeşi Fatma Betül Sayan Kaya'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olması üzerine müsteşar yardımcılığı görevinden istifa etmiştir.

2017 yılında Kuveyt Büyükelçisidir. Evli ve iki çocuk annesi olan Sayan Koytak, çok iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Koytak, Haziran 2022'de Cumhurbaşkanı kararıyla merkeze alınmıştı.

Ayşe Hilal Sayan Koytak 23.02.2023 tarihinde Dışişleri Bakanlığı'ndaki Bilgi Teknolojileri (BTK) Genel Müdürlüğü'ne atandı.

Fatma Betül Sayan Kaya kimdir?

Fatma Betül Sayan Kaya Elektrik-Elektronik Mühendisi. İstanbul, Fatih'te hukukçu bir ailenin 3. çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Fatih İlkokulu'nda okuduktan sonra Beyoğlu Anadolu Lisesi'ni (English High School) birincilikle bitirdi. Üniversite sınavlarında derece yaparak Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nde burslu olarak okudu, şeref derecesiyle mezun oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.