tv100 yazarı Fuat Uğur Cumhur İttifakı'na yeni katılım sinyalleri verdi ve bomba açıklamalar yaptı. Cumhur İttifakı'ndaki karar verici mekanizmanın Erdoğan ile Devlet Bahçeli olduğunu belirten Uğur, 'Cumhur İttifakı'nın üç partiyle (AK Parti-MHP-BBP) sınırlı kalmaması gerektiğini epeydir yazmak istiyordum ama dün konuştuğum bazı siyasetçilerin konuya ilişkin çalışmalar yürüttüklerini öğrendiğimde bu istikametin kaçınılmaz olduğu netleşti böylece.' ifadelerini kullandı.

Uğur yazısında 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 5 Ocak tarihinde HÜDAPAR'ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüştüğünde anlaşıldı ki Külliye'deki irade de bu yönde.' dedi,

İŞTE FUAT UĞUR'UN AÇIKLAMALARI

Cumhur İttifakı cephesinde önümüzdeki bir iki hafta içerisinde çok önemli ve ilginç gelişmelere tanık olabiliriz.

İttifaka yeni katılımların olabileceğine dair aldığım bilgilerden anladığım kadarıyla süreç bir hayli ilerleme kaydetmiş. Görüşmeler her iki tarafta da kesintisiz devam etmekte. Cumhur İttifakı'ndaki karar verici mekanizma belli. AK Parti ve MHP. Dolayısıyla da her iki partinin liderleri olan Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli.

Katılımcı parti beraberinde yeni partileri de sürükleyebilecek gibi görünmekte. Ancak adı geçen siyasi parti içinde giderilmesi gereken bazı pürüzler var, onlar da hızla çözümleniyor. Öte yandan katılımcı partide bazı sürpriz isimlerin de olduğunu şimdiden belirtelim ki heyecanı tam olsun. Kısaca süreç her iki tarafın müzakere etmesi ve anlaşmasından sonra açıklanacak.

Cumhur İttifakı'nın üç partiyle (AK Parti-MHP-BBP) sınırlı kalmaması gerektiğini epeydir yazmak istiyordum ama dün konuştuğum bazı siyasetçilerin konuya ilişkin çalışmalar yürüttüklerini öğrendiğimde bu istikametin kaçınılmaz olduğu netleşti böylece.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 5 Ocak tarihinde HÜDAPAR'ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüştüğünde anlaşıldı ki Külliye'deki irade de bu yönde.

Çünkü sadece iktidardakilerin değil, bazı muhalif siyasetçilerin de defalarca belirttiği gibi, 14 Mayıs 2023 seçimi MİLLÎ ve GAYRİ MİLLÎ CEPHE ARASINDAKİ MÜCADELEYE sahne olacak.

İş öyle bir noktaya vardı ki artık Altılı Masa'nın bileşenlerine ve onların olası adayına verilen her oy, şehitlerimizin tabutlarına çakılan bir çivi, Milli Savunma Sanayimizin kapısına vurulan kilit, PKK'ya verilen toprak, petrol ve doğalgaz rezervlerimizin üzerine dökülen beton, hürriyetlere vurulan pranga, FETÖ'ye armağan edilen pasaport olarak nitelenmekte. Cumhur İttifakı'nın önde gelen siyasetçileri Altılı Masa'nın ülkemizin güneyindeki 'güvenliği'ni YPG'ye teslim etmeye şimdiden hazır olduğunu sık sık tekrarlıyor. Millî Cephe-Gayri Millî Cephe tartışması son derece enteresan.