The Guardian'da yer alan habere göre, ABD'nin Pennsylvania eyaletinde hakkındaki cinsel saldırı suçlamasının düşürülmesi sonucu hapisten çıkan oyuncu Bill Cosby yeniden cinsel saldırı ve tacizle yargılanıyor. Beş kadın oyuncu Lili Bernard, Eden Tirl, Jewel Gİttens, Jennifer Thompson ve Cindra Ladd, Cosby'nin kariyerlerinin başlarında oldukları dönem kendilerine tacizde bulunduğunu belirterek mahkemeye başvurdu.

Bütün kadınlar Cosby'nin 1960'ların sonundan 1990'lara kadar bir süreç boyunca kendilerine yönelik cinsel tacizde bulunduğunu belirtti.

Beş kadını da temsil eden avukat Jordan Rutsky, 'Bill Cosby'nin genç kadınları giyinme odasına aldığı bilinen bir şeydi ve şikayeti okursanız çevredeki personelin durumun farkında olduğu ve hatta bazen teşvik ettiğini görebilirsiniz. Bill Cosby'nin bunları yaptığı bilinen bir şeydi. Kabul ediliyordu' dedi.

Açılan davada NBC, Kaufman Astoria Stüdyoları ve Carsey-Werner Televizyonu da kadınların cinsel tacizinde rol oynadıkları gerekçesiyle suçlandı.

2018 yılında bir kadına 2004'te ilaç vermek ve cinsel saldırıda bulunmaktan suçlu bulunan Cosby, 10 yıl hapis cezası almıştı.

Bir yıldan daha kısa bir süre önce Pensilvanya Yüksek Mahkemesi, Cosby hakkındaki mahkumiyet kararını bozarak, 3 yıl hapis yatan Cosby'yi serbest bırakmıştı.

California'nın Santa Monica kentinde 2014 yılında açılan dava, Cosby'nin cezai kovuşturması nedeniyle yıllarca ertelenmişti.