Batuhan KAYA/Dijital Gaste- Karşıyaka Belediyesi’ndeki yüzlerce memuru ilgilendiren TİS görüşmeleri yeniden tıkandı. Belediyede örgütlü olan Tüm-Bel SEN ile diğer sendikaların yönetici ve üyeleri, görüşmelerin tıkanması üzerine iş bırakma kararı aldı.

Bakan Gürlek açıkladı: İzmir dahil 7 ilde operasyon... 700 şüpheliye işlem yapıldı!
Bakan Gürlek açıkladı: İzmir dahil 7 ilde operasyon... 700 şüpheliye işlem yapıldı!
İçeriği Görüntüle

Dijital Gaste’ye açıklama yapan Tüm-Bel SEN Karşıyaka Belediyesi İşyeri Temsilcisi Fırat Belen süreci, şu ifadelerle aktardı:

“Geçtiğimiz 5-6 ay ve önümüzdeki 1,5 yıllık sözleşme süresi içinde bize 0 zam dayatması yapıyorlar. Ek olarak bizim sözleşmelerimizde yıllardır yer alan bir ‘enflasyon farkı’ maddesi var. Bu maddeye göre Ocak ve Temmuz aylarında devletin açıkladığı enflasyon farkı maaşlara yansıtılıyordu. Onu da vermemekte diretiyorlar. Biz de bu noktada eylem kararı aldık. Eğer Çarşamba gününe kadar geri dönüş olmazsa Perşembe ve Cuma günleri eylemde olacağız.”

Krizin sebebi yüzde 0 zam!

Belediye ile sendika arasındaki görüşmeleri tıkayan uzlaşmazlığın sebebi olarak ‘ocak ve temmuz aylarında enflasyon farkının maaşlara yansıtılması’ ve idarenin yüzde 0 zam dayatması olduğunu kaydeden Belen, “Diğer sendikalar da bu eyleme katılacak. Uzlaşma olmazsa toplam 400 memur eyleme çıkacak.” diye konuştu.

Muhabir: BATUHAN KAYA