İzmir Haberleri

Başkan Tugay Ödemiş'te açıkladı: 2026–2027’de tüm köy yolları yenilenecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ödemiş’te yaptığı açıklamada yağmur suyu hattının yüzde 80’i aştığını, 2026–2027’de Küçük Menderes’te tüm yolların yenileneceğini söyledi.

Abone Ol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ödemiş’te düzenlenen iftar programının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tugay, 2026 ve 2027 yıllarında Küçük Menderes Havzası’ndaki tüm ilçe ve köy yollarının yenileneceğini açıkladı. “Bu yıl yol ve altyapı açısından sıçrama yılı olacak” dedi.

Sel sonrası yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Tugay, yağmur suyu hattı çalışmalarının yüzde 80’in üzerinde tamamlandığını, mayıs ayında bitirileceğini belirtti.

Sel sonrası kalıcı düzenleme

Bazı noktalarda dere yataklarının taşması nedeniyle sorun yaşandığını aktaran Tugay, bu bölgelerde daha sağlam köprü ve yollar yapılacağını söyledi. “Yaşadığımız problemler bize hangi noktada ne tür eksik olduğunu gösterdi. Hepsiyle ilgili kalıcı düzeltmeler yapacağız” dedi.

Birgi’ye 15 gün mesajı

Çamyayla-Horzum yolunda yağışlar nedeniyle çöken kesimde onarım çalışmalarının sürdüğünü belirten Tugay, dere akışının yoğunluğu nedeniyle ilk günlerde müdahale edilemediğini ifade etti.

Birgi’de altyapı çalışmalarının ise Koruma Kurulu süreci nedeniyle geciktiğini ancak başladığını belirten Tugay, “15 gün içinde tamamlanacak” dedi.

Tarıma ve gençlere yatırım

Ödemiş’in tarım açısından stratejik bir bölge olduğunu vurgulayan Tugay, tarıma dayalı sanayiyi destekleyeceklerini söyledi. Kırsalda yaşamın güçlendirilmesi için pilot köyler seçildiğini aktardı.

Futbol sahasının yenilendiğini, İZMAR’ın yakında açılacağını belirten Tugay, gençlere yönelik projelerin 3 ay içinde hayata geçeceğini ifade etti.