ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan 21 yaşındaki Michael Krumholz, geçtiğimiz aralık ayında lensle yalnızca 40 dakika uyuduktan sonra sol gözünde et yiyen bakterinin gelişmesi üzerine ciddi sağlık sorunlarıyla mücadele etmeye başladı. Krumholz, uyandıktan sonra bir gözünün kan kırmızısı olduğunu ve görüş kalitesinin de bozulduğunu belirtti.

GÜNLÜK HAYATINA DEVAM ETTİ

İngiltere merkezli Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, olayın ardından doktora hemen başvurmayıp günlük hayatına devam eden Krumholz, ilerleyen günlerde görme yetisini kaybetmeye ve acı hissetmeye başladı. Bir ay sonra, akanthamoeba keratiti (AK) olarak bilinen, kalıcı ve önemli görme kaybına neden olabilen et yiyen bakteri enfeksiyonu teşhisi konuldu.

Sol gözüyle yalnızca 'siyah ve gri' yanıp sönen renkler gören Krumholz'un doktorları, beklenen kornea naklinden sonra eski görüş kapasitesinin sadece yüzde 10'unu geri alabileceğini söylüyor.

Rahatsızlıktan sonra sosyal hayatının sona erdiğini söyleyen Krumholz, 'Hastaneyi ziyaret etmek dışında evden dışarı çıkamadım. Eskiden araba kullanırdım. Hobilerim beyzbol oynamak ve spor yapmaktı ama şimdi bunları yapamıyorum' dedi.

MİLYONDA BİR GÖRÜLÜYOR

Krumholz ayrıca, doğrudan güneş ışığına maruz kaldığında acı çekmeye başladı. Bu nedenle artık zamanının çoğunu perdeleri kapalı ve güneş gözlüğü takarak geçiriyor. Enfeksiyondan önceki 2-3 yıl boyunca kontakt lens kullanan Krumholz, herhangi bir sağlık sorunu yaşamamıştı. Yaşadığı nadir görülen bakteriyel enfeksiyon, her yıl kontakt lens kullanan bir milyon kişide 1 ila 2 vakaya rastlanıyor.