Sağlık Bakanı Fahrettin Koca atamalarla ilgili müjdeli bir haber verdi. Bakan Koca, 'İlan ettiğimiz 85 bin personelin 42 bin 500'ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını peşinden hemen alacağız.' dedi.

Sağlık Bakanlığı'na personel alımıyla ilgili konuşan Bakan Koca, 'İlan ettiğimiz 85 bin sağlık personelin 42 bin 500'ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını peşinden hemen alacağız. Yeni personelin 32 bini polikliniklerimizde hizmet verecek olan tıbbi sekreterlerden oluşuyor. 27 bin sözleşmeli hekimle yılbaşından itibaren sözleşmeler yapılacak.' dedi.

Eczanelerde bazı ilaçların bulunmadığı iddialarına yönelik de konuşan Bakan Koca, 'Piyasada eksikliği hissedilen ilaçlar olduğunu inkar etmek gibi bir düşüncem yok. Ancak gerek ilaç etken maddelerinin tedariki ile ilgili küresel arz sorunu, gerekse kur farkı kaynaklı fiyatlama problemi var. Hastalarımızı ilaçsız bırakmayız, ilaç arayan bulacak.' ifadelerini kullandı.

İlaç tedariğindeki iddia edilen eksikler konusuna da değinen Koca, 'Bir başka sorun da kur güncellemesinin dönemsel olarak yılda bir kez, şubat ayında gerçekleşmesidir. Bu tarih yaklaştıkça stok sorunları baş göstermektedir. Sorunun farkındayız ve çözümümüz var. Müsterih olunuz.' şeklinde konuştu.

Sağlıkta yeni hizmeti de duyuran Bakan Koca, '85 yaşından büyüklerimizin her birini bir hekim arkadaşımıza emanet etmek istiyoruz. Yeni düzenleme ile büyükler sağlık hizmeti alırken tek bir hekim tarafından takip edilecekler. hazırlıklarımızı yaptık, yakında ilan edeceğiz.' dedi.