Azerbaycan'daki İran Elçiliği'ne silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir ölü tespit edilirken saldırının detayları ise belirginleşmeye başladı.Birçok soru işareti barındıran silahlı saldırı hakkında bilmek istedikleriniz haberimizde... Azerbaycan'daki saldırıyı kim düzenledi? Azerbaycan'da ne oldu? Azerbaycan'da elçiliğe saldırıyı kim yaptı? Azerbaycan İran Büyükelçiliği'ne saldırıyı kim düzenledi? Azerbaycan son dakika...

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Tahran'daki büyükelçiliklerine silahlı saldırı düzenlendiğini, güvenlik amirinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakü saatiyle 08.30 sıralarında Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi. Açıklamada, kalaşnikof otomatik silahla ateş açan saldırganın büyükelçiliğin güvenlik amirini katlettiği, 2 güvenlik görevlisini ise yaraladığı belirtildi. Saldırıyla ilgili araştırmaların sürdüğü, detaylarla ilgili kamuoyuna ek bilgilerin verileceği kaydedildi.

SALDIRIYI KİM DÜZENLEDİ?

Zanlı yakalanıp gözaltına alınırken kimliği henüz açıklanmadı.

SALDIRI NEDEN DÜZENLENDİ?

Saldırının neden düzenlendiği ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken birçok iddia ortaya atıldı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan ise henüz bir açıklama gelmedi.