Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'da gençlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili konuşan Erdoğan, 'Mart ayının 10'unda kararnameyi açıklayacağım. Kararnameyi açıklamak suretiyle de seçim atmosferine gireceğiz.' dedi. Gençlere seslenen Erdoğan, Altılı Masa için 'Henüz bu yedili masa adayını belirleyemedi ki... Önce bir adaylarını açıklasınlar bakalım.' ifadelerini kullandı.

Aydın'da düzenlenen 'Gençlik Buluşması' programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'Bay Bay Kemal teröristlerle Ankara'dan İstanbul'a yürüdü'

Muhteşem bir açılış törenimiz oldu ardından Nazilli'ye geçtik. Nazilli'de muhteşem üstü bir miting yaptık. Sizlerin vasıtasıyla ülkemizin ve gönül coğrafyamızın dört bir yanındaki gençlerimize selam ve sevgilerimizi gönderiyorum. Böylesine muhteşem ve muazzam bir atmosferde gönüllerimizi buluşturmamıza vesile olan genç kardeşlerime teşekkür ediyorum. Sizlerin şu dayanışmasını görüp de iftihar etmemek mümkün mü? Bay Bay Kemal de teröristlerle omuz omuza Ankara'dan İstanbul'a yürüdü. Fark bu işte. Bu kadar basit.

'Mandacılara özgüven dersi verecek bir gençlik'

14 Mayıs'ta da ben inanıyorum ki biz bunlara demokrasi dersini sandıklarda vereceğiz. Türkiye'nin aydınlık yarınları bizimdir, 2023 de bizimdir. 14 Mayıs bizimdir endişe etmeyin. Sizlerin şu heyecanında 14 Mayıs'ı, tarihe altın harflerle kaydolacak büyük bir zaferin müjdesini görüyorum.

Yeter, söz de karar da gelecek de milletindir demek için sabırsızlanan bir gençlik görüyorum. Karşımda Batılı efendilerinden aferin alabilmek için 40 takla atan mandacılara özgüven dersi verecek bir gençlik görüyorum. Bu salonda tehditle, baskıyla, psikolojik harp oyunlarıyla iradesine zincir vurdurmayacak kahraman bir milletin yiğit evlatlarını görüyorum.

Sizin kalbinizde yer edinmek sizlere yoldaşlık yapmak benim için hep iftihar vesilesi oldu. Sizin tertemiz yüzlerinize baktıkça hep daha çok çalıştık ülkeye ve millete hizmet davamıza daha sıkı sarıldık. Siz bize ilham verdiniz. Siz bize saldırılar karşısında direnme gücü verdiniz. Siz bize daha büyük hedeflere yürüme cesareti verdiniz.

'Hangi siyasi fikre sahip olursa olsun gençlerimizin tamamı bizim gözbebeğimizdir'

Cumhur İttifakı olarak gümbür gümbür 14 Mayıs'a yürüyoruz. Aydın ile birlikte tüm Türkiye'ye hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Gençlerimizin hedeflerine mani olan hangi engel hangi zorluk varsa hepsini tek tek gidermekte kararlıyız. Üniversite sayımızı 76'dan 208'e çıkarttık. Artık üniversitemiz olmayan il kalmadı. Göreve geldiğimizde gençlerimizin en büyük sıkıntılarından biri üniversite harçlarıydı. Şimdi üniversite harçları sorunu kaldı mı? Ben gençlere sesleniyorum, gençler bu harçları kaldıran iktidar AK Parti iktidarıdır. Toplam yurt sayımızı 800'e yurtlarımızın yatak kapasitesini ise 850 bine çıkardık. Bunu biz yaptık.

Ellerinde büyükşehir belediyeleri var kaç tane yurt yapmışlar? Tatil dönemlerinde yurtlarımızın kapılarını gençlerimize açtık. 325 binden fazla gencimiz devletimizin yurtlarında ücretsiz olarak konaklayarak 81 ilimizi gönüllerince gezdi. Bu yıl 15 farklı ilimizde 15 farklı temada hayata geçirilen kış kamplarının 7. dün itibarıyla tamamladık. Bizim nazarımızda her bir genç kardeşim özeldir. Hangi siyasi fikre sahip olursa olsun gençlerimizin tamamı bizim gözbebeğimizdir.

'Bay Bay Kemal, Diyarbakır Annelerini kaç kez ziyaret ettin'

27 Mayıs 1960 öncesinde darbeye ortam hazırlamak için gençlerimizi adeta aparat olarak kullandıklarını görüyoruz. AK Parti'nin idealleri içerisinde kim kimdir yok. Bu ülkede 85 milyon bizim kardeşimizdir. Bay Bay Kemal, Diyarbakır Annelerini kaç kez ziyaret ettin. CHP'den bu ülkeye de bu ülkenin insanlarına da faydası olmaz. Gençlerimizin geleceği, umudu üzerinden semiren ne kadar habis yapı varsa hepsine dur dedik. Şimdi de yeter söz de karar da gelecek de milletindir diyerek siz gençlerimizle birlikte Türkiye Yüzyılı destanını yazmaya hazırlanıyoruz.

'Milli irade düşmanlarına bay bay'

Avrupa'sından Amerika'sına küresel güçler 14 Mayıs seçimlerini etkilemek için yoğun çaba harcıyor. Şahsım aleyhine yürütülen alçakça kampanyalar bunun için. Ülkemizle ilgili oluşturulmaya çalışılan güvensizlik algısının gerisinde bu niyet vardır. Tüm bu çabaları beraberce takip ediyoruz. Milli irade düşmanlarına bay bay demeye hazırlanıyor muyuz? Bu toprakların evladı rahmetli Menderes'i dar ağacına gönderen faşist zihniyet 14 Mayıs'ta bir kez daha tarih önünde hesap verecektir.

'Mart ayının 10'unda kararnameyi açıklayacağım'

Henüz bu yedili masa adayını belirleyemedi ki... Önce bir adaylarını açıklasınlar bakalım. Ama biz karşımızda kim oluyorsa olsun diyoruz. 14 Mayıs'ta da şurada zaten mart ayının 10'unda kararnameyi açıklayacağım. Kararnameyi açıklamak suretiyle de seçim atmosferine gireceğiz.