En düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkarılmasının ardından asgari ücrette de benzer bir artışın yaşanıp yaşanmayacağı merak ediliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tartışmalara son noktayı koyarak 'Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir' dedi.

BİR ZAM BEKLEMİYORUM

Bakan Bilgin asgari ücrete yönelik açıklamasında, 'Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir' ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET NET VE BRÜT NE KADAR?

2023 yılında asgari ücret brüt 10 bin 8 TL, net 8 bin 506 TL olarak açıklandı. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, verilen ücrette işçi başına 250 TL devlet desteği ödenecek. 2022 Temmuz ayına orala 2023 yılı asgari ücreti yüzde 54,66 oranında arttı.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARININ ÖDENECEĞİ TARİH BELLİ OLDU

Öte yanda zamlı emekli maaşlarının ödeneceği tarih de belli oldu. Bakan Bilgin, en düşük emekli maaşlarının 7 bin 500 lira olarak nisan ayı maaşlarına yansıtılacağını duyururken bu zamdan 8,8 milyon emeklinin yararlanacağını ifade etti.

Çalışma Bakanlığı'ndan asgari ücret yalanlaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 'Bakanımızın asgari ücretle ilgili bir açıklaması olmamıştır. Yazılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır' açıklamasını yaptı.