Habertürk TV'de annesinin karne hediyesi olarak et aldığını söyleyen çocuk yürek burkarken tartışmalara da neden olmuştu. Çocuğun annesinin, muhabirin bu sözleri çocuğa söylettiği iddiası ve Kasabın konuşmaların yanlış yere çekildiği açıklaması üzerine haber hakkında soruşturma başlatıldı.

Habertürk TV'de yayınlanan 'ESK'nin kararı piyasayı etkiler mi?' başlıklı Et ve Süt Kurumu'nun piyasaya taze karkas et satışı yapmayı planlaması ile ilgili haberde muhabirin kasapta soru sorduğu küçük çocuğun sözleri yürek burkmuştu. Küçük çocuk 'Annem karne hediyesi et aldı' demişti. Kasap ise, 'Karne hediyesi kasap abisinden 3 kalem pirzola' diyerek eti çocuğa uzatmıştı. Haberin görüntüleri sosyal medyada gündem olmuştu. Habertürk söz konusu haberle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Habertürk'ten yapılan açıklamada 'Et fiyatları ile ilgili tartışma konusu olan haberin oluşumunda gazetecilik etik ve ilkeleri açısından herhangi bir ihlal olup olmadığına yönelik inceleme ve soruşturma başlatıldığı bildirildi.' dendi.