Altın fiyatları 26 Ocak Çarşamba gününe yukarı yönlü seyirle başladı. Yeni yılla birlikte altın fiyatlarında yaşanan hareketlilik devam ediyor. Düğün nişan yapacak olanlar ve yatırımcılar ''gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar, kaç TL? Altının gramı ne oldu? Çeyrek ve gram altın yükseldi mi? Çeyrek altın fiyatı, yarım altın fiyatı, Cumhuriyet altını fiyatı, Ata altın fiyatını ne kadar? Bilezik fiyatları nedir? sorularının cevaplarını arıyor. İslam Memiş'ten ise altın hakkında bomba bir yorum geldi. İslam Memiş altının ne kadar yükseleceğini açıkladı. Altın piyasalarında son dakika fiyatları sizler için derledik..

ALTININ GRAMI 1.550 TL OLACAK

Gram altın fiyatları, ons altındaki yükseliş ile bugün bir kez daha tüm zamanların zirvesini güncelledi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ons altın tarafında beklenen yükseliş ile altın gram fiyatı için yeni rekorların kaçınılmaz olduğunu söyledi. Uzman isim, 'Gram altında 1.450-1.550 gibi rakamları görmesi çok kuvvetli bir ihtimal olarak duruyor' ifadelerini kullandı.

ALTININ GRAMI NE KADAR?

Bugün 1.950 dolar sınırında hareket eden altının ons fiyatı Nisan 2022 sonrasında en yüksek seviyeye ulaşmış durumda. Yurt içinde ise dolar/TL kurunun 18.80 TL üzerinde kalması ve ons tarafından gelen destekle gram altın fiyatları yeni rekor seviyeye ulaştı. Altının gram fiyatı bu sabah 1.178 liranın üzerini görerek rekor yeniledi.

İSLAM MEMİŞ'TEN ALTIN YORUMU

'Çok yüksek bir ihtimalle 1.500'ü görür. Çünkü ons altında 2.500 – 3.000 dolar seviyeleri beklenirken Haziran'dan sonra bir kur atağı bekleniyor. Dolayısıyla çarpana baktığımız zaman gram altında 1.450-1.550 gibi rakamları görmesi çok kuvvetli bir ihtimal olarak duruyor' diyerek gram altın için tahminini açıklayan İslam Memiş yatırımcıya şu uyarıda bulundu: 'Merkez Bankaları bunu baskılarsa biraz gecikir. En az altı yedi ay daha ellerindekileri bozdurmasınlar. Sürekli alırsınız kenara koyarsınız, ne zaman ihtiyacınız olur ev alırsınız araba alırsınız başka bir şeye ihtiyacınız olur o zaman bozdurursunuz.'

ALTIN PİYASALARINDA SON DURUM

Ons altındaki güçlü yükseliş gram altın fiyatlarına da pozitif yansıdı. Gram altın fiyatları 1178,8 lira ile tarihi seviyeye yükseldi.

Gram altın şu sıralar 1178 lira seviyesinden alıcı buluyor.

Spot piyasada altın satış fiyatları;

Çeyrek altın 1943 lira,

Yarım altın 3887 lira,

Cumhuriyet altını 7749 liradan satılıyor.