Gram altın fiyatları ons altındaki güçlenmenin etkisiyle tarihi yüksek seviyelere çıktı. Gram altın 1148,8 liradan alıcı buldu. Altın fiyatlarını araştıran yatırımcılar altın ne kadar oldu? sorusunu araştırmaya devam ediyor. Altın piyasalarındaki son durum haberimizde..

Altın fiyatlarında hareketli seyir devam ediyor. ABD enflasyon verisinin 6 ayın en düşük seviyesi olan yüzde 6,5'e gerilemesiyle birlikte altında güç kazanımı hızlandı. Fed'in faiz artırım hızını düşürmesi ihtimalinin artması, resesyon beklentilerinin zayıflaması, doların gelişmiş ülke para birimleri karşısında güç kaybına yönelecek olması altına ivme kazandırdı. Fed'in bundan sonraki faiz artırımlarında artış oranının 25 baz puan olarak kalacağı beklentisi yükseldi.

GRAM ALTIN NE KADAR, YÜKSELECEK Mİ?

Ons altın uzun süredir görmediği 1901 dolar seviyesine ulaştı. ABD ve AB'den gelen olumlu veriler altına pozitif yansıdı. Ons altındaki yükselişle birlikte yurt içinde dolar kurundaki güçlü duruşun sürmesinden kaynaklı olarak Gram Altın fiyatları da tarihi yüksek seviyelerinde seyrediyor. Gram altın 1148.8 lira ile rekor seviyeye ulaştı. Şu sıralar gram altın 1147 lira seviyelerinde işlem görüyor.