Altılı masadaki iki parti arasında dikkat çeken aday polemiği var. Tartışmanın fitilinin geçtiğimiz hafta katıldığı TV programında İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için söylediği 'Cumhurbaşkanlığını kazanamama endişemiz var' sözleri ateşledi.

Ağıralioğlu'nun sözlerine CHP'den de tepkiler geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ağıralioğlu'na 'Hani bazen deriz ya kraldan çok kralcılık, Yavuz Ağıralioğlu'nun yaklaşımını buna benzettim' ifadelerini kullandı.

Ağıralioğlu ise geri adım atmadı ve Altay'a verdiği yanıtta, 'Kral'dan çok kralcı değilim. Doğruyu söylemek zorundayız. Nezaketsizlik yok.' açıklamasını yaptı.

Ağıralioğlu, 'Arkadaşlarımız lütfen doğru dinlesinler. Sadece seçmen davranışlarını doğru analiz etmemize dair bir şey söylüyorum. Engin Bey, Kemal Bey ne dediğimi çok iyi biliyor. CHP çok iyi anlıyor. Dediklerimi bildikleri için böyle bir strateji ile İstanbul ve Ankara yönettiler.' sözlerini kullandı.

CHP'den ise bir kez daha dikkatli konuşulmalı mesajı geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise yaptığı açıklamada, 'Bizim boğazımızda tam 9 tane boğum var. Biz o 9 boğuma dikkat ederek, seçerek konuşuyoruz. Genel başkanların kararlı tutumunu zafiyete uğratacak hiçbir söylem doğru bir söylem değildir.' ifadelerini kullandı.