DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, tv100 ekranlarında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Ali Babacan, iktidar omaları durumunda Merkez Bankası Başkanı'nıngörevden alınıp mülakat ile değiştirileceğini söyleyerek kamu yönetiminde iyi isim ve atama yapacaklarını belirtti. Ali Babacan, 'Bütün kamu yönetimini 'Sil baştan' yapmayacağız. Kamu içerisinde o işi yapabilecek iyi isimlere bakacağız ve atamalarımızı yapacağız. Bütün bürokraside 'Sil baştan' yapmak doğru değil. Çünkü devlet hafızasının devam etmesi gerekiyor' sözlerini kullandı.

Babacan'ın konuya ilişkin açıklamalarından satır başları şöyle:

MİLLET İTTİFAKI'NIN EKONOMİ REÇETESİ NE?

Sabit gelirlinin tamamının fakirleştiğini ve orta direk diye bir kavramın kalmadığını ifade eden Babacan, '200 Türk Lirası 2009'da tedavüle girdi. O dönem 134 dolar ediyordu. Bugün 9 dolar ediyor. 134 dolarlık paramız 9 dolara inmiş. Bunun sorumlusu kim? Niye bu para bu kadar değer kaybetti. Bu paranın değerini koruması gereken bağımsız bir Merkez Bankası'dır. Merkez Bankası birikmiş karının bir kısmını AFAD'a bağışlamış oldu. Zaten sen karını Hazine'ye devredeceksin, AFAD'ın zaten paraya ihtiyacı varsa Hazine ona verecek, AFAD'ta onu harcayacak. Kamu kuruluşlarının bağışı ne demek ya? Devlet sağ cebindekini çıkarıp, sol cebine koyuyor. Yoksul çok daha yoksul oldu. Zengin daha zengin oldu. Orta direk diye bir şey kalmadı. 2002'de işini doğru yapan insanları görevden alıp, 'Bizden değil bunlar yerine bizim adamlarımızı koyalım' deseydik asla Türkiye ekonomisini toparlayamazdık. Ben direndim, MB Başkanı ve yardımcılarını görevde tuttum' dedi.

'DEMEK Kİ ÜLKE İYİ YÖNETİLDİĞİNDE AYAĞA KALKIYOR'

Babacan, sözlerinin devamında 'Gençler KYK burslarından biriktirdikleriyle Avrupa'da tren turu yapıyorlardı. Hiç yaşamamış olsak bu ülke olmuyor, bizden bir şey çıkmıyor diyerek umutsuzluğa kapılabiliriz. Ama değil… Nasıl zamanında Türkiye, 10 yılda milli gelirini üçe katladıysa bunu tekrar yapabilir. O günden bu yana da milli gelir yarı yarıya düşmüş oldu. Demek ki bu ülke iyi yönetildiğinde ayağa kalkıyor. Bugün 22, 23, 24 yaşına doğru gelen gençlerimizde korkunç bir ümitsizlik var. Başka bir ülke arıyorlar kendilerine. Biz bunların hepsine hazırlanıyoruz, mesela bir gencimiz işsizse 3 aylık, 6 aylık, 1 yıllık istihdam garantili programlara dahil edeceğiz.' dedi.