DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, tv100 ekranlarında yayınlanan programda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Ali Babacan Candaş Tolga Işık'ın 'LGBT hakkında ne düşünüyorsunuz?' sorusuna çarpıcı bir yanıt verdi.

Ali Babacan LGBT hakkında ''Her bir vatandaşımızın hayat tarzını olduğu gibi kabul ediyoruz. Bütün hayat tarzlarına müdahaleye karşıyız. Devlet vatandaşlarının hayat tarzını başkalarının müdahalesinden de uzak tutmakla görevlidir.'' dedi..

GENÇLERİMİZDE KORKUNÇ BİR ÜMİTSİZLİK VAR

Ali Babacan, 'Gençler KYK burslarından biriktirdikleriyle Avrupa'da tren turu yapıyorlardı. Hiç yaşamamış olsak bu ülke olmuyor, bizden bir şey çıkmıyor diyerek umutsuzluğa kapılabiliriz. Ama değil… Nasıl zamanında Türkiye, 10 yılda milli gelirini üçe katladıysa bunu tekrar yapabilir. O günden bu yana da milli gelir yarı yarıya düşmüş oldu. Demek ki bu ülke iyi yönetildiğinde ayağa kalkıyor. Bugün 22, 23, 24 yaşına doğru gelen gençlerimizde korkunç bir ümitsizlik var. Başka bir ülke arıyorlar kendilerine. Biz bunların hepsine hazırlanıyoruz, mesela bir gencimiz işsizse 3 aylık, 6 aylık, 1 yıllık istihdam garantili programlara dahil edeceğiz.' dedi.