Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde restorasyonu tamamlanan Aydos Kalesi ile Sultan Korusu'nun açılış töreninde Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 'Avrupa bize aferin diyecek' ifadelerini kullanmasıyla ilgili 'Avrupa'nın aferin demesine bunlar muhtaç. Biz ise işte karşımdaki milletimin aferin demesine ihtiyacımız var. Bunlar herkese eyvallah ederler. Biz de hayatımızın her safhasında olduğu gibi bugün de sadece Allah'a güveniyor, sadece milletimizden destek bekliyoruz' demişti.

Babacan, Fox TV'de İlker Karagöz ile 'Çalar Saat' programında yaptığı bir konuşmayı sosyal medya hesabından paylaşarak Erdoğan'a verdiği yanıtta, 'Kim 'eyvallah' ediyor? Ben söyleyeyim' diyerek '3-5 kuruş için veliahtlardan, emirlerden para istemeye muhtaç duruma düşen, Suriye'de askerlerimizin öldürülmesinden sonra Putin'in kapısında dakikalarca bekleyen Erdoğan eyvallah ediyor. Bu milletin onurunu, gururunu paspas ediyor!' ifadelerini kullandı.

Ali Babacan'ın açıklaması şu şekilde:

'Kim 'eyvallah' ediyor? Ben söyleyeyim; 3-5 kuruş için veliahtlardan, emirlerden para istemeye muhtaç duruma düşen, Suriye'de askerlerimizin öldürülmesinden sonra Putin'in kapısında dakikalarca bekleyen Erdoğan eyvallah ediyor. Bu milletin onurunu, gururunu paspas ediyor!'