DEVA Partisi lideri Ali Babacan, KARAR TV'de Taha Akyol ve Elif Çakır'ın konuğu oldu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Babacan, Hükümet sistemini ve Merkez Bankasını eleştirdi, ' Laf dinlemiyor diye Merkez Bankası başkanları görevden alındı.' ifadelerini kullandı.

Babacan'ın konuya dair açıklamaları şöyle;

Sistem biliyorsunuz tamamen tek kişi odaklı bir sistem mevcut anayasa cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi falan diyoruz da kendisi büyük bir sistemsizlik. Mevcut anayasa bir kişiye tüm yetkiyi vermiş durumda. Bakanlar münferiden geniş yetki alanı hatta sorumluluğu bile yok yani. Bütün yürütme tek kişide toplanmış durumda. Mevcut sistemde sayın Erdoğan'ın gönlünden nasıl geçerse kararlar öyle alınıyor. Bağımsız Merkez Bankası kalmamış durumda. Günlük talimatlarla götürebiliyor MB'yi. Diğer kurumlarında hepsi öyle. Bakanların veya Cumhurbaşkanı yardımcılarının kıymeti yok.

Kaldı ki son yaşadığımız 4 sene 10 ayda bu sistemi test ettik değil mi? Kararların biri geldi biri gitti. Laf dinlemiyor diye Merkez Bankası başkanları görevden alındı. Hatta Taha Bey'in çok güzel bir kitabı var. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte nasıl devam edeceğini görmek zor değil. 5 yıllık bir uygulama var karşımızda ve bu 5 yıllık uygulama sonucunda meydana gelmiş hayat pahalılığı, korkunç zamlar, iki haneli 3 haneli enflasyon, orta direğin çökmesi, yoksulun daha yoksul olduğu, satın alma gücünün düştüğü ama bir avuç zenginin daha zenginleştiği bir Türkiye var.