Aydın'da İYİ Partili Meclis Üyesi Ali Gölgesiz ile birlikte istifa ederek AKP'ye katılan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'a tepki yağdı.

İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener ile sık sık fotoğraf veren, ziyaretine giden Özcan'a en büyük tepkiyi partilileri ve oy verenler gösterdi. Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında konuşan CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu 'Halkın oyu Cumhur İttifakı'na değil, Millet İttifakı'naydı. Ben o bölgede çalıştığım, emeklerimi, hakkımı helal etmiyorum' ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

'NE YAPTIN KÜRŞAT BAŞKAN?'

Kürşat Engin Özcan'ın Millet İttifakı çatısı altında belediye başkanı seçilmesi için büyük mücadeleler verdiğini ifade eden eski İYİ Parti İl Başkanı Cemal Sarı da sosyal medya hesabından, şu açıklamayı yaptı:

– Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in terden sırılsıklam olmuş gömleğiyle çekilmiş fotoğrafını görünce vicdanın sızlamayacak mı? Sana inanan, güvenen on binlere hayal kırıklığı yaşattın. Onların sevgisini, güvenini ve umutlarını yok ettin. Bu seni hiç mi rahatsız etmeyecek? Kürşat Başkan, biz sana Nazilli Belediyesi'ni AKP'ye kazandırasın diye destek vermedik. Emeklerimizi, alın terimizi hoyratça heba ettin. Buna hakkın yoktu. Hakkımızı sana helal etmiyoruz.

ÖZDAĞ: AKŞENER'İ DE SATMIŞ, HİÇ ŞAŞIRMADIM

Kürşat Engin Özcan'a bir tepki de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan geldi. Özdağ, 'Kürşat Özcan'ı yıllar önce tanıdığımda MHP'de idealist bir gençti. İYİ Parti'ye benimle birlikte geçti. Belediye başkanı olunca ekibimden ayrıldı. Akşener ile yola devam etti. Şimdi Akşener'i de satmış. Hiç şaşırmadım. Tanıdığım Kürşat zaten ölmüştü. Çürümüş cenazesi kalkıyor şimdi' ifadelerini paylaştı.