Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 kenti yerle bir etti. Binlerce kişi yaralanırken binlerce kişi enkaz altında can verdi.

Bu enkazlardan biri de Kahramanmaraş'ta Melşa İnşaat tarafından yapılan 3 bina. Vatandaşların 6-7 ay önce taşındığı 140 konutluk Badı Saba Konutlarında yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Avşaroğlu ise hiçbir şey olmamış gibi yaşamına devam edince, her iki blokta hayatını kaybedenlerin yakınları isyan etti.

AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu'nun sahibi olduğu Melşa İnşaat tarafından Kahramanmaraş'ta yapılan 3 binanın çökmesi nedeniyle yüzlerce vatandaş hayatını kaybetti.

Melşa İnşaat Mühendislik, 2007 yılında Şahin Avşaroğlu ile Melay Avşaroğlu tarafından kuruldu.

1 milyon TL sermayeli şirketin sermayesi geçen eylül ayında 10 milyona çıkarıldı. Şirketin inşa ettiği Bad-ı Saba Konutları da depremde yıkıldı.

2 yıl önce inşa edilen projede 23 işyeri 140 daire bulunuyordu. Aynı zamanda inşaat mühendisi olan Şahin Avşaroğlu, AK Parti Dulkadir İlçe Başkanı olarak görev yapıyor. Avşaroğlu'nun, depremden sonra sosyal medya hesabını kapattığı anlaşıldı.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının depremde binaların yıkılmasına ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında bugün 4 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri savcılıktaki ifadesinden sonra serbest bırakılırken, mahkemeye çıkarılan şüpheliler Şahin Avaroğlu ile M.S. ve Ö.S. tutuklandı.