AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan. katıldığı bir canlı yayın programında EYT hakkında bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanımızın bir gün tek vekille Meclis'in kapanması üzerine bu eleştiriyi yapmıştır. Biz bu eleştiri ve uyarıyı aldık. Bizim eksik veya geç olan hiçbir işimiz yok. Bütün oylamalarda varız. Hiçbir komisyonumuz geç kurulmamıştır. Dediğim gibi bir oylama sırasında Meclis'te bir kişinin kalıp da kapanması üzerine Cumhurbaşkanımız bu sitem de bulundu. Haklı olarak sitem etti. Bizim bütün vekillerimiz görevinin başındadır. 10 dakikadan fazla ara verilmez kuralı var. O gün CHP'den görevli bşkan 5 dakika ara verdi. İnsanlar bir misafiri varsa, namazdaysa 5 dakikada gelemezler. Bu 5 dakika yüzünden yetişemedi insanlar. Bülent Turan yok diyenler oldu. Grup başkanvekillerinin yoklaması zaten alınmaz. Ki ben o gün de oradaydım. Bununla ilgili mahkemede de hakkımızı arayacağız.

Aslında azarın büyüğünü CHP ve İYİ Parti genel başkanlarının olması lazım. Yoklamada sıfır katılımlılar. Niye yoksunuz diye onların sorması lazım. Niye 5 dakika ara veriliyor diye sorulması lazım. Bizim de eksiğimiz olabilir, hakkımızı helal etmeyelim, uyaralım tabii ki ama biz her yoklamada yerimizdeyiz.

Hatamız şu dinlemeyin, çok özensiz, hazırlanılmamış taleplerle öneriler konuşuluyor. Bunları dinlemenin anlamı yok. 'Eklenmiştir yerine ilave denilsin', 'Kanun yerine yasa denilsin' gibi önerileri dinlenmenin anlamı yok. Hatamız oylamada yer alınmamış olması. Biz Cumhurbaşkanımınız yanındayız.

Salı günü EYT'yi Genel Kurul'da görüşeceğiz

KYK gibi birçok şeyi biz gündemimize aldık. AK Parti bütün sosyal kesimlerin haklarını değerlendiriyor. Kapatma davası, Gezi eylemleri olmasaydı belki çok daha fazlasını yapardık. Salı günü EYT'yi Genel Kurul'da görüşmeyi planlıyoruz. Biz yaşı kaldırıyoruz.