Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik sosyal medyadan yaptığı ''İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş'' şeklindeki paylaşımı dolayısıyla, ''Halkı kin ve düşmanlığa tahrik'' suçlamasıyla Elazığ'da gözaltına alınmıştı. Sonrasında serbest bırakılan Ahmet Ercan pişman olduğunu söylemişti.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, sosyal medya paylaşımındaki iddiaları üzerine gözaltına alındıktan sonra yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakılan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın 'kışkırtıcı' ve 'palavra'ları ortaya saldığını belirterek, 'Eğer amacı halkı kışkırtmaksa... 'Lanet olsun' demekten başka bir şey gelmiyor elimden' diye yazdı.

YEMİŞİM SENİN BİLİMİNİ

Kulağına gelen her bilgiyi doğru zannedip paylaşması durumunda, asgari kuşkuya ve sağduyuya sahip olmadığını savunan Hakan, '' Bu adam bunu neden yapıyor olabilir? Ya halkı kışkırtıp bir toplumsal karışıklık çıkarmak istiyordur. Ya da kulağına gelen her bilgiyi doğru zannedip anında paylaşıyordur. Eğer amacı halkı kışkırtmaksa... 'Lanet olsun' demekten başka bir şey gelmiyor elimden. Ama eğer kulağına gelen her bilgiyi doğru zannedip paylaşıyorsa... O zaman ortaya şöyle bir gerçek çıkıyor: Bu adam, bırakın bir biliminsanının sahip olması gereken asgari kuşkuya sahip olmayı, sıradan bir insanın asgari sağduyusuna bile sahip değil. Ahmet Ercan, biliminsanıymış. Peh! Bu sallamaları, bu palavraları, bu kışkırtmaları, bu yalanları pervasızca paylaşabilen bir biliminsanına söylenmesi gereken tek şey var: Yemişim senin bilimini! ' ifadelerini kullandı.