Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederek bir video paylaştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüntülerinin de yer aldığı videoda 'Siyaset yukarda parçalandığında siyaset yukarıda birbirine kinle, nefretle, öfkeyle konuştuğunda bu halka da sirayet ediyor.' dedi.

Davutoğlu, 6 liderin oluşturduğu Altılı Masa için 'Millet İttifakı siyasi koalisyon değil, bir toplumsal barış projesidir.' ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun konuşması şu şekilde:

Şimdi yeni bir siyasi kültür oluşuyor Sayın Kılıçdaroğlu'nun dünkü konuşması bu siyasi kültürün bir yansıması, kendisine teşekkür ediyorum. Kendi adıma değil sadece bütün liderler ve bu siyasi kültürün halk nezdinde yerleşmesi açısından millet adına teşekkür ediyorum. Bu bence toplumsal barış projesi. Yani siyaset yukarda parçalandığında siyaset yukarıda birbirine kinle, nefretle, öfkeyle konuştuğunda bu halka da sirayet ediyor.

Siyaset yukarıda birbiriyle saygıyla, karşılıklı anlayışla konuştuğunda medeni insanlar olarak bir masa etrafında oturduğunda emin olun bu apartmandaki komşular arasında da yayılıyor bu kültür, iş dünyasına da yayılıyor, gençler arasında da yayılıyor. Bu siyasi bir koalisyon değil, bir toplumsal barış projesidir. Millete hizmet ve kritik dönemlerde millete umut vermek varsa, makamlara değil hedefinize odaklanırsınız.

Biz bir yıldır bu hedefe odaklandık. Şimdi bizim görevimiz bunu bir sonraki aşamaya taşımak ve bu sergilediğimiz tabloyu Türk siyasetine yeni bir dönemin başlangıcı olarak daimi kılmak.