Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde büyük yıkıma sebep olurken Kızılay'ın tanesi 140 bin TL'den çadır sattığı ortaya çıktı.

Deprem felaketinin ardından depolarındaki çadırları afetzedelere bedelsiz vermek yerine Ahbap ve Türk Eczacılar Birliği'ne sattığı ortaya çıkan Kızılay'a bir tepki de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan geldi.

Ahmet Davutoğlu, çadır skandalına sosyal medya hesabından tepki göstererek, ''Kimin malını kime sattınız?'' ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle:

''Kimin malını kime sattınız? İnsanlar sokakta çaresizce çadır beklerken, Kızılay çadır satışı yapamaz. O çadırlar ücretsiz olarak bölge halkına ulaştırılmalıydı. Bunun adı iş bilmezliktir, akıl tutulmasıdır. Ülkemiz ve asil milletimiz bunu hak etmiyor.''

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Murat Ağırel, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3'üncü gününde Kızılay'ın Haluk Levent'in başkanlığını yaptığı, afet bölgesindeki çalışmalarını sürdürerek depremzedelere destek olan Ahbap'a 46 milyon TL'lik çadır satışı yaptığını iddia etti.

Ahbap, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kızılay'dan çadır alındığı bilgisini doğruladı. Açıklamada, 'Arkadaşlarımız, Kızılay'ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme gerçekleştirdiler. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik.' denildi.