Sabaha karşı meydana gelen depremde hasar durumu yavaş yavaş ortaya çıktı. Depremin etkilerini en aza indirmek ve arama kurtarma çalışmalarına katılmak için yardım ekipleri yola çıktı. Tüm illerde yardım tırları ayarlandı ve kan bağış merkezleri açıldı. İlk harekete geçenler ise sivil toplum kuruluşları ve dernekler oldu.

Deprem bölgesine temel ihtiyaçları karşılamak üzere yardım tırları gönderildi. Daha sonra Haluk Levent Ahbap Derneği başkanı olarak hem yapılan yardımları organize etmek hem de depremzede vatandaşlara birinci elden yardımcı olmak için bölgeye gideceğini duyurdu.

Temiz su ve jeneratörlerin de bulunduğu tırlar, deprem bölgesine gönderildi. İlk olara Hatay'a giden Haluk Levent oradaki yıkımın ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Ahbap Derneği'ne birçok ünlü de yardımda bulundu ve çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Ahbap Derneği'nin Twitter'da yaptığı paylaşımda 'Arama Kurtarma Ekibimiz yoğun koordinasyon çalışmalarının ardından deprem afeti bölgelerinden biri olan Hatay'a ulaştı.' paylaşımı yapıldı. Daha sonra Haluk Levent ve Ahbap Derneği, sosyal medya hesaplarından Arama Kurtarma Ekiplerinin enkaz başında olduğunu ve vatandaşlarımızı kurtardıklarına dair paylaşımlarda bulundular.

Ahbap, deprem bölgelerinde güvenli konaklama sağlayan yerlerin bir haritasını paylaşmıştı. Bu haritada 10 ilde güvenli konaklama sağlayan yerlerin konumları görülebiliyor.

Daha sonra yapılan paylaşımla bu haritanın hayvan dostlarımızla birlikte konaklamaya elverişli yerler için güncellendiği belirtildi. Deprem bölgelerinde yararlı kurtarılan dostlarımız için acil müdahale yapan yerler de bu haritada mevcut.

Ahbap Derneği'ine IBAN numarası üzerinden maddi destek sağlayabilirsiniz. Ayrıca yurt dışında ikamet ediyorsanız yine IBAN numarası üzerinden gönderim sağlayabilirsiniz.