DOLAR

38,8734$% -0.01

Created with Highcharts 8.2.2
EURO

43,9770% 0.1

Created with Highcharts 8.2.2
GRAM ALTIN

4.115,22%0,16

Created with Highcharts 8.2.2
ÇEYREK ALTIN

6.766,00%0,16

Created with Highcharts 8.2.2
TAM ALTIN

26.982,00%0,17

Created with Highcharts 8.2.2
BİTCOİN

4143653฿%0.60544

Created with Highcharts 8.2.2
a
  • Dijital Gaste
  • Gündem
  • AHBAP'a çadır satışı mahkemelik oldu! Kızılay Derneği Başkanı ve yöneticileri için suç duyurusu

AHBAP'a çadır satışı mahkemelik oldu! Kızılay Derneği Başkanı ve yöneticileri için suç duyurusu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından AHBAP'a depremzedeler için çadır satan Türkiye Kızılay Derneği'ne tepkiler büyümeye devam ediyor. Çadır satışı yargıya taşınıyor. Eski Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez Türkiye Kızılay Derneği Başkanı Kerem Kınık ve yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Eski Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, Türkiye Kızılay Derneği Başkanı Kerem Kınık ve yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ekrem Dönmez, ‘Kızılay Derneği, yurttaşlarımızın barınma ihtiyacı devam ederken depolarında çadırları bekleterek deprem felaketinden sonraki hareket tarzı itibarıyla zincirleme birçok sorumluluğu gerektirecek şekilde davranmıştır’ dedi. Dönmez, Kızılay’ın stoklarının araştırılmasını da istedi.

Eski Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez yaptığı açıklamada ‘Elinde bulunan imkanları deprem anından itibaren depremzedeler için kullanmak zorunda olan Kızılay Derneği, deprem felaketinin ortaya çıkmasından sonra derhal ve aceleyle deprem bölgesine sevk etmek zorunda iken para karşılığı elindeki çadırları satmış ve tüzüğün zorunlu kıldığı görevleri zararları en aza indirmek ve tüzükteki amaca uygun olarak ve verimli bir şekilde, kullanmamış, barınma sorununu hızla çözmek zorunluluğu varken elindeki stokta bulunan çadırları satmak suretiyle ve yurttaşlarımızın barınma ihtiyacı devam ederken depolarında çadırları bekleterek deprem felaketinden sonraki hareket tarzı itibariyle zincirleme birçok sorumluluğu gerektirecek şekilde davranmıştır.’ dedi.

‘Kızılay’ın stokları araştırılsın’

Kızılay’ın stoklarının araştırılmasını da talep eden Dönmez, suç duyurusu dilekçesinde şöyle dedi:

‘Türkiye Kızılay Derneği’nin deprem felaketinin gerçekleşmesinden sonra barınma sorununu çözmek üzere elindeki imkanları nasıl kullandığının, deprem felaketi anında elindeki stokların ne olduğunun ve bu stokları ne miktarda ve deprem bölgelerine ne şekilde ve ne miktarda sevk ettiği veya etmediğinin ortaya çıkartılması gerekmektedir. Aynı şekilde Türkiye Kızılay Derneği’nin barınma sorunu karşısında tüzükle verilmiş diğer görevlerini de ne şekilde yerine getirdiği de araştırılmalı ve soruşturmaya dahil edilmelidir.’

Suç duyurusu dilekçesinde, Kızılay Derneği Başkanı Kerem Kınık, Dernek Yönetim Kurulu üyeleri ile sorumlu yöneticilerinin Türk Ceza Kanunu’nun 220. maddesinde yer alan 220. maddesine göre yargılanmaları istendi.

YORUMLAR

s


En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Edirne'de skandal olay! 7. sınıf öğrencisi bir kız 5 arkadaşını bıçakla yaraladı!

HIZLI YORUM YAP