Belediyenin Twitter hesabından yapılan açıklamada, 'Başkanımız Savcı Sayan'ın talimatları ile kent merkezimizde market ve iş yerlerine zabıta ekiplerimiz düzenli olarak denetim gerçekleştiriyor. Gramaj kontrolü, raf-kasa fiyatları uygunluk, hijyen ve düzen denetimi, son kullanma tarihi kontrolü, fahiş fiyat, stokçuluk... Bugün gerçekleştirmiş olduğumuz denetimlerde şartları taşımayan 5 zincir market şubesi mühürlenerek, faaliyetlerine ara verilmiştir' denildi.

Ne olmuştu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Sürekli zam yapan zincir marketlerin, FETÖ ile irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması' gerektiğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da 'Para cezası demek ki bunları ıslah etmiyor. Para cezasının dışında atılacak adımları da ilk kabine toplantımızda inşallah masaya yatırırız ve oradan da bunların üzerine ayrıca gideriz' ifadelerini kullanmıştı.

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, fiyatların artması konusunda zincir marketlerin hedef alınmasına çok sert tepki gösterdi. Aykaç, 'Nizamı tanımayan yerel yöneticilere… Ziraattan haberi olmayan ve özellikle İstanbul Ziraat Odası Başkanı'na… FETÖ'ye bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var. Bu ülkenin güzel insanları sizlerin yalanlarına hiçbir şekilde itibar etmediler' diye konuştu. Aykaç, 'Bre ahlaksızlar, densizler sizlere bundan sonra sizin tonunuzla cevap vereceğim bunu bilesiniz' diye konuşmuştu.