Adalet Bakanlığı'ndan depremzedeler ile ilgili önemli karar!

Tüm Türkiye'yi yasa boğan ve 11 şehirde büyük yıkımlara sebep olan 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki Kahramanmaraş depremleri sonrası depremzedeler için birçok kolaylık yapılmaya çalışılıyor. Son olarak Adalet Bakanlığı, depremden etkilenen vatandaşların ülke genelindeki tüm sulh hukuk mahkemelerinden ve noterlerden veraset belgesi almak için talepte bulunabileceğini bildirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son verilere göre on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği iki büyük Kahramanmaraş depremi sonrası birçok depremzede evini kaybetti. Depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için birçok devlet kurumu, sivil toplum kuruluşları ve halk topyekün seferber olurken Adalet Bakanlığı Cumhuriyet Başsavcılıkları ve tüm noterlere Doğal Afet Bölgelerinde Düzenlenen Mirasçılık Belgeleri konulu resmi yazı gönderdi. 

Adalet Bakanlığı, depremden etkilenen vatandaşların ülke genelindeki tüm sulh hukuk mahkemelerinden ve noterlerden veraset belgesi almak için talepte bulunabileceğini bildirerek depremzedeler için kolaylık sağladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN