Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısından izlenimlerini aktardığı yazısında, Kahramanmaraş merkezli depremlere işaret ederek, 'Erdoğan krizlerden umut çıkarmayı başaran bir lider. Türkiye asrın en büyük yıkımını yaşıyor. 10 ülke bir araya gelse bunun altından kalkamaz. Ama Erdoğan, depremle yıkılan insanlara senin derdine çareyi en iyi ben bulurum inancını verebilen bir lider' yorumunu yaptı.

Selvi, 'Erdoğan depremzedelere yeni bir hayat sunacak. Sadece 1 yıl içerisinde yapılacak olan konutlardan söz etmiyorum. Depremin vurduğu illerin ekonomik olarak bir cazibe merkezi olmasına dönük bir master plandan söz ediyorum' ifadesini kullandı.

Selvi, Erdoğan'ın Adıyaman'da helallik istemesi için de, 'Erdoğan ile bu millet arasında güçlü bir gönül köprüsü var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hava ve yol koşulları nedeniyle depremin ilk günlerinde yeteri kadar yardım götüremediklerini söyleyerek, 'Adıyaman hakkını helal etsin' demişti. Bu çok doğru ve insani bir yaklaşımdı' yorumunu yaptı.