Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi gören Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörlerinden Macar Kalman Meszöly, 81 yaşında vefat etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kalman Meszöly'ün vefatı sonrası yayınladığı baş sağlığı mesajında 'Türkiye Futbol Federasyonu olarak, Mészöly'nin vefatı nedeniyle derin üzüntümüzü belirtir, ailesi, yakınları ve Macar futbol camiasına başsağlığı dileriz' ifadesine yer verdi.

TÜRKİYE A MİLLİ FUTBOL TAKIMI'NI ÇALIŞTIRDI

Türkiye A Milli Takım'da 1985 yılında 4 aylık süreyle görev alan Meszöly, 1986 Dünya Kupası Elemeleri'nde Kuzey İrlanda ve İsviçre ile yapılan maçlarda ay-yıldızlı ekibin başında yer aldı.
Mezsöly, 1985-1986 sezonunda Fenerbahçe'de ve 1986'da bir süre Altay'da teknik direktörlük görevinde bulundu.

Macaristan A Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü de yapan Kalman Meszöly, takımını 1982 Dünya Kupası Finalleri'ne götürmeyi başarmıştı.

FUTBOLCULUK KARİYERİNDE TEK KULÜPTE OYNADI

Profesyonel futbolculuk kariyerinde 1959-1972 yıllarında ülkesinde sadece Vasas ekibinde forma giyen Meszöly, dört şampiyonluk yaşadı. 1962'de ülkesinde yılın futbolcusu seçilen Meszöly, Macaristan'ın efsane stoperleri arasında yerini aldı.

Ülkesinin A Milli Takımı ile 61 kez sahaya çıkan Mészöly, 1964 Avrupa Şampiyonası'nda Macaristan ile bronz madalya kazandı. 1962 ve 1966 Dünya Kupaları'nda çeyrek finale yükselen takımda yer aldı. Üç farklı dönemde Macaristan A Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü de yapan çalıştırıcı, takımı 1982 Dünya Kupası finallerine götürmeyi başardı.