Türkiye ile Çekya, Kalyon Stadı'nda karşı karşıya geldi. Müsabakayı ay-yıldızlı ekip 2-1 kazandı.

A Milli Takım'a galibiyeti getiren golleri, 31. dakikada Enes Ünal ve 70. dakikada Hakan Çalhanoğlu kaydetti. Çekya'nın tek golü ise 56. dakikada Cerny'den geldi.

4 isim ilk kez milli formayı giydi!

Genç futbolcular Arda Güler, Tayyip Talha Sanuç, Samet Akaydin ve Onur Bulut, A Milli Futbol Takımı'nın Gaziantep'te Çekya ile oynadığı özel maçta ilk kez formayı giydi. A Milli Futbol Takımı, Kalyon Stadı'nda Çekya'yı 2-1 yendi.

Bu maçta ilk 11'de başlayan Samet Akaydin ve Onur Bulut ile 68 dakikada oyuna giren genç futbolcu Arda Güler ve 60. dakikada oyuna dahil olan Tayyip Talha Sanuç ilk kez A Milli Takım formasını giydi.

Arda Güler, oyuna girdiği sırada taraftarlar, 'Arda' tezahüratı yaparak ayakta alkışladı.

A Milli Futbol Takımı Çekya'yı 5. kez yendi

Türkiye, 4'ü resmi, 6'sı özel olmak üzere toplam 10 kez mücadele etti.

Çekya ile tarihinde 11. kez Gaziantep'te karşı karşıya gelen A Milli Futbol Takımı, rakibini 2-1 yendi.

Son 2 maçta da Çekya'yı 2-0'lık skorlarla mağlup eden Türkiye, bu maçlarda 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 yenilgi yaşadı.

Rakip filelere 15 gol gönderen A Milli Takım, kalesindeki 21 gole engel olamadı.

Ay yıldızlı ekip ayrıca, Çekoslavakya döneminde yaptığı 10 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 yenilgi yaşadı. Ay yıldızlılar, attığı 5 gole karşılık 24 gol yedi.

Türkiye: 2 - Çekya: 1

Stat: Kalyon

Hakemler: William Collum, David McGeachie, Francis Connor (İskoçya)

Türkiye: Doğan Alemdar, Ozan Kabak (Dk. 60 Tayyip Talha Sanuç), Çağlar Söyüncü (Dk. 60 Cenk Özkacar), Samet Akaydin, Onur Bulut, Salih Özcan, Hakan Çalhanoğlu (Dk. 80 Berkay Özcan), Eren Elmalı, Cengiz Ünder (Dk. 80 İsmail Yüksek), Doğukan Sinik (Dk. 68 Arda Güler), Enes Ünal (Dk. 68 Cenk Tosun)

Çekya: Pavlenka (Dk. 46 Koubek), Coufal, Zima, Brabec, Mateju (Dk. 90+1 Stronati), Soucek, Kral, Cerny (Dk. 73 Schwarz), Barak (Dk. 85 Rusek), Zmrhal (Dk. 73 Navratil), Pekhart (Dk. 46 Chytil)

Goller: Dk. 31 Enes Ünal, Dk. 70 Hakan Çalhanoğlu (Türkiye), Dk. 56 Cerny (Çekya)