2023 seçimlerine 6 ay gibi kısa süre kalırken, siyasi partiler arasındaki ittifaklara yenileri eklenmeye başladı. Cumhur İttifakı, Millet İttifakı, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın ardından dördüncü ittifakın ilan edilmesinde sona gelindi.

Adalet Partisi, Doğru Parti, Memleket Partisi ve Zafer Partisi'nin, ittifak görüşmelerinde sona gelindiği belirtildi. Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, 'Yaklaşık 1 aydır görüşüyoruz. Türkiye'nin aydınlık için çağdaş siyaset ihtiyacı var. Görüşmeler belli aşamaya geldi. Önümüzdeki haftalar içinde netleşecek' dedi.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, Öz, 'Genel başkanlar olarak sosyal, laik hukuk devletine inandık. Türkiye'nin kuruluş felsefesine bağlıyız. Bu çizgide siyaset olmalı. CHP bunu yerine getiremedi. Atatürk milliyetçiliği çizgisinde büyük kitle var. Türkiye fabrika ayarlarına dönsün istiyoruz. Cumhuriyetin kuruluş felsefesine dönmek istiyoruz. Anıtkabir'e gitmekten korkan, Atatürk'ün ismine sıcak bakmayan, 'Yunan kazansın' diyenlerle işimiz yok' diye konuştu.

'AÇIKLAMAMIZI ANITKABİR'DE YAPACAĞIZ'

Dört siyasi partinin genel başkanının ortak fotoğraf vereceğini vurgulayan Vecdet Öz, adres olarak ise Anıtkabir'i işaret etti. Öz, 'Biz zaten yan yanayız, beraberiz. İnşallah basın önüne de önümüzdeki haftadan sonra çıkacağımızı düşünüyorum. Biz açıklamamızı Anıtkabir'de yapacağız. Çünkü bizim partimizin kırmızı çizgileri var. Atatürkçü, cumhuriyetçi, Kuva-yi Milliyeci ruhla yola çıkıyoruz. Hiç taviz yok' diye konuştu.