2023 Cumhurbaşkanlığı seçim anketi sonuçları şirketler tarafından açıklanıyor. Buna göre son olarak Şubat ayının ilk anket sonucu Aksoy Araştırma tarafınan açıklandı. Bu anket sonuçlarına göre Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı'nın oylarında değişim durdu. Ekim - Aralık ayı döneminde oylarını yüzde 4.8 artıran AK Parti'nin yükseliş trendinin durduğu iddia edilen ankete göre, Millet İttifakı'nın oyları ne durumda? İşte Aksoy Araştırma'nın anket sonuçları...

Aksoy Araştırma, Şubat ayının ilk günlerinde Türkiye Monitörü Ocak Ayı Araştırması sonuçlarını sosyal medyadan paylaştı. AK Parti yüzde 33.3 ile birinci parti olarak rakiplerinden açık ara önde gözüküyor. Aksoy Araştırma'nın açıkladığı son anket sonuçlarına göre AK Parti'nin 2022 yılının son çeyreğinde yakaladığı artış trendi durdu ve son 1 ay içerisinde gerileme yaşandı.

Aksoy Araştırma'nın bir önceki araştırmasına göre AK Parti Ekim-Aralık ayları arasında oyunu yüzde 4,8 artırmıştı. Son 1 aylık düşüş ise yüzde yüzde 1,2 olarak açıklandı. CHP'nin oyları yüzde 25.5 çıkarken, İYİ Parti'nin oyları yüzde 14.6 oldu. HDP yüzde 11.1, MHP yüzde 7.7 çıktı. Diğer partiler yüzde 5.2 çıkarken, DEVA Partisi yüzde 1.2, Saadet atisi yüzde 1.1, Gelecek Partisi ise yüzde 0.2 çıktı.